"Европа 2001"

На 4 януари 2011 г. в сградата на Министерството на културата на Република България (галерия „Средец") се състоя презентация на украинския брой на българското имиджово издание „Европа 2001"

Участие в мероприятието взеха българският Заместник министър на културата М.Тодоров, посланиците на Грузия, Молдова, Азърбейджан и Естония, почетните консули на Украйна в г. Русе П.Бобоков и в г. Пловдив Д.Георгиев, бившият Министър на енергетиката на Украйна и губернатор на Одеска област И.Плачков, представители на украинската диаспора, интелигенция, дипломати от ПУ в РБ и членове на техните семейства.

По време на приветствената си реч Посланик В.Калник съобщи на присъстващите, че вече втори брой на списание „Европа 2001" се посвещава на Украйна. Той също така подчерта, че основната цел на издаването на това списание е да информира българското общество за това, че Украйна е европейска държава, която изповядва най-важните европейски ценности, а именно - защита на човешките права и свобода на словото. Посланикът благодари на всички, които са положили усилия този брой да бъде публикуван. Особена благодарност той изрази на Почетния консул на Украйна в г.Русе П.Бобоков, който пое върху себе си решаването на всички финансови въпроси по време на изготвянето на броя.

Съгласно плана на мероприятието пред присъстващите реч държа и Заместник министъра на културата М.Тодоров, който отбеляза, че България и Украйна са не само съседи, но и имат тесни исторически контакти, за което говори фактът, че в Украйна живее най-голямата българска диаспора. Той също така пожела успех на нашата държава по време на подготовката за провеждането на финалната част от европейския шампионат по футбол „Евро 2012" и поздрави Посолството с излизането на горепосочения брой на списанието

 

«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.