Детско-юношеска културно-фолклорна програма "Ние - украинци"

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА!


Николаевско областно отделение на Всеукраинската обществена организация «Център «Развитие на демокрацията» и Николаевска областна обществена организация за връзки с украинците, живущи извън Украйна, «Украйна-Свят» провеждат от 10 до 30 юни 2011 г. детско-юношеска културно-фолклорна програма «Ние - украинци!», с участие на представители на Украинските диаспори.

Целта на програмата - е обединение на културните, обществените, творческите усилия на гражданите на Украйна, представителите на украинските диаспори от различни държави, всички, които се смятат за украинци, на единна площадка за отразяване на образа на своето Отечество, съхранение на идентичността и национално-культурната самобитност на задграничните украинци, утвърждаване на националната украинска идея в целия свят посредством художествено изразяване.

Програмата включва: майстор-класове с участие на народните майстори, писатели, журналисти и художници. Ще се проведат кръгли маси, семинари на тема: Украинска култура и съхранение на нейната самобитност, както и творчески срещи с Николаевските творци и творчески колективи.
Ще се проведат екскурзии в Николаев, Олвия и природен резерват "Кинбурнска коса".

Мястото на провеждане на програмата: ОКСТ «Очакив», град Очакив, Николаевька област, Украйна.
Общия брой на участниците - 1000 души.
Стойността на участието в програмата - 500 $ (петстотин щатски долари). Тази сума включва: пребиваване с всички удобства за 21 денонощие, 5-кратно хранене, оздравителни процедури (масаж, кислороден коктейл, солна шахта, физиотерапевтични процедури), групов трансфер от железопътната гара на гр. Николаев и гр. Одеса, екскурзии по програмата, участие в културно-масовите мероприятия и подаръчен пакет.
Поканите за участие в програмата се изпращат в обществени организации на украинската диаспора от 20 страни по света.

У рамките на програмата ще се проведе 5-дневен V Международен фестивал на украинската диаспора «Осещане за единно семейство", в който ще вземат участ творчески задгранични украински колективи.

Заявки се приемат до 29 май 2011 г.
Всички участници ще бъдат наградени с паметни сувенири и почетни дипломи.

Контакти:
+ 3 8 (050) 534-61-33, + 3 8 (097) 340-97-11, Ирина Силич, електронна поща: Festival_2011@ukr.net

 

 

«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.