На 10 юли бе учредена Българо-Украинска Индустриална Камара  

 На 10 юли 2012 г. в БТПП се проведе учредителна среща за създаване на Българо-Украинска Индустриална Камара – БУИК към БТПП. В срещата участваха на представители на фирми и бе по инициатива на украинското посолство в София. При откриването заместник председателят на БТПП г-н Георги Стоев, отбеляза че това е обща инициатива на бизнеса и на Посолството. В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, селско стопанство, българо-украински организации и др.

 

  

 

Приветствие към участниците отправи посланика на Украйна  Н.Пр. г-н Микола Балтажи. Той изказа благодарност към учредителите на новата камара и благодари на БТПП за подкрепата на инициативата и за предоставената възможност за провеждането на срещата. Посланик Балтажи отбеляза, че България е ключова държава за Украйна и политически и икономически партньор като цяло. Г-н Балтажи използва възможността да благодари за инициативността на фирмите учредители на БУИК. Той отбеляза сред бъдещите цели на организацията създаването на информационно консултативен център, обмяна на информация за търгове, проекти по предприсъединителните фондове за Украйна, юридически услуги в двете държави и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна.

В своето изказване г-н Стоев изрази надежда бъдещата камара да стане генератор на идеи и осъществяване на проекти между двете държави.

 

http://www.bcci.bg


«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.