Държавен прием по случай отбелязването на 21-та годишнина от Независимосттан на Украйна.

На 12 септември в сградата на Посолството на Украйна в Република България се състоя Държавен прием по случай отбелязването на 21-та годишнина от Независимосттан на Украйна.

В тържественото мероприятие участие взеха депутати от Народното Събрание на РБ, представители на държавни и регионални органи на българската власт, на политически, делови, научни, културни, религиозни кръгове и на средствата за масова информация, посланици на чужди държави, а също и украинците в България.

В изпълнение на известната българската певица М.Хранова прозвучаха националните химнове на Украйна и България.

В речта си Посланикът М.Балтажи акцентира на главните резултати от реализирането на курса към реформи и модернизация от украинската власт и на пътя към европейска интеграция, а също и на подготовката за парламентарните избори в нашата държава. Особен акцент беше направен върху успешното провеждане на Европейския шампионат по футбол-2012 от Украйна. В края на речта си, ръководителят на дипломатическото учреждение награди с Почетна грамота на Посолството на Украйна в РБ Почетния консул на Украйна в гр.Пловдив Д.Георгиев за личния му принос в развитието на българо-украинското сътрудничество.

В рамките на културната програма гостите имаха възможността да се запознаят с изложбата на ръчно тъкани гоблени на украинските майстори Олга и Йевген Пилюгини, която представиха самите автори.

http://www.mfa.gov.ua/bulgaria/bl/news/detail/88022.htm


«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.