ЕС подкрепя Украйна

Украйна започна амбициозна програма на реформи, целяща да стабилизира икономиката и да подобри живота на украинците. Европейският съюз пък предостави финансова помощ от €12.8 млрд. на Киев. Финансовата инжекция ще се използва за продължаване на процеса на реформи. Около тези изводи се обединиха участниците във форума на Дипломатическия институт. Той беше посветен на 100 години българо - украински дипломатически отношения и техния европейски контекст.

"Важно е да се подчертае, че българското председателство на Съвета на ЕС, чрез приоритета си за европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, насочи фокуса извън Съюза, към съседните страни, давайки надежда за още по-близко партньорство и европейска интеграция. Вярвам, че това ще подейства като допълнителен стимул и за държавите от Източното партньорство и ще засили процеса на реформи", каза ръководителят на представителството на ЕК Огнян Златев.

В сътрудничество с Европейския съюз бяха набелязани ключови стъпки и напредъка по тях се следи много внимателно. Борбата срещу корупцията, реформата на съдебната система, конституционната и избирателната реформа, подобряването на бизнес климата и енергийната ефективност, както и реформата на публичната администрация, включително нейната децентрализация, са сред приоритетите в програмата за реформи.

Задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия, която влезе в сила на 1 септември 2017 г. дава на украинския бизнес стабилен и предсказуем достъп до най-големия пазар в света, с над 500 милиона потребители

«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.